Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:50:18 GMT

اگر خَشی به عالی‌قاپو وارد می‌شد، اجازه کار نمی‌دادیم

تاریخ انتشار: ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۷۸۰۶۰۸۵

اگر خَشی به عالی‌قاپو وارد می‌شد، اجازه کار نمی‌دادیم

دبیر اجرایی هفته فرهنگی اصفهان می‌گوید: هر چند ایده‌آل‌مان بود که برنامه را در کاخ عالی‌قاپو اجرا کنیم، اما به همه‌ی عوامل اجرایی تاکید کردیم که اگر قرار باشد حتی یک خَش به دیوارهای عالی قاپو بیفتد، همه‌ی برنامه را لغو یا مکان را جابه‌جا می‌کنیم.

به گزارش ایسنا، برگزاری آخرین برنامه‌ی هفته‌ی فرهنگی اصفهان و همزمانی‌اش با روز ملی خلیج‌فارس در نهم اردیبهشت امسال، بار دیگر نام کاخ عالی قاپو را به زبان انداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند این نام به اعتقاد متولیان شهری اصفهان برای یکی از بهترین اتفاقات رخ داده در این مکان تاریخی بود، اما به اعتقاد فعالان فرهنگی اصفهان و رسانه‌ها این بهترین اتفاق با هشدارهایی نیز همراه بود.

هشدارهایی که از احتمال ایجاد هر نوع آسیب به بنای صفوی عالی‌قاپو خبر می‌داد، آسیب‌هایی که می‌تواند نه امروز و سال بعد، که شاید یکی دو دهه دیگر این دولت‌خانه اصفهان را دچار چالش کند، هر چند ایده‌دهنده‌گان اولیه‌ی این طرح قصد ایجاد ارتباط بین دو اتفاق تاریخی در اصفهان را داشتند.

علی رضا روحانی - معاون فرهنگی سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری و دبیر اجرایی هفته فرهنگی اصفهان - درباره‌ی علت برگزاری پخش زنده کنسرت بدون تماشاگر خواننده پاپ به ایسنا می‌گوید: هفته فرهنگی اصفهان از سوم تا نهم اردیبهشت ماه در اصفهان برپا بود که روز آخر آن با شبِ روزِ ملیِ خلیج فارس همزمان شده بود با توجه به موقعیت نام‌گذاری این روز و ارتباط آن با عالی‌قاپو فکر کردیم در صورت امکان این اجرا را در این مکان تاریخی برگزار کنیم.

او توضیح می‌دهد: روز خلیج فارس به این استناد نام‌گذاری شد که در چنین روزی پرتقالی‌ها از بنادر جنوبی ایران به فرمان شاه عباس اخراج شدند. این فرمان از دولتخانه صفوی و از کاخ عالی قاپو توسط شاه عباس به امام‌قلی خان صادر شد. بنابراین با توجه به این‌که این واقعه تاریخی از این نقطه کلید خورد و یک حلقه‌ی مفقوده بود و قصد داشتیم تا به بحث ارتباط بین اصفهان و موضوع خلیج فارس بپردازیم و به گونه‌ای آن را به یک واقعه تاریخی بازنمایی کنیم.

وی با تاکید بر حساسیت‌هایی که که شهرداری اصفهان نسبت به حفاظت از میراث فرهنگی و بناهای تاریخی شهر اصفهان دارد، می‌گوید: هر چند ایده‌آل برای ما این بود که در عالی قاپو برنامه را اجرا کنیم، اما به همه‌ی عوامل اجرائی تاکید کردیم که اگر قرار باشد حتی یک خَش به دیوارهای عالی قاپو بیفتد، همه‌ی برنامه را لغو یا مکان را جابجا می‌کنیم.

او همچنین با اشاره به جلسه‌هایی که مسوولان هفته فرهنگی اصفهان با میراث فرهنگی برای برگزاری این برنامه داشته‌اند، می‌گوید: از یک سو باید از تجمع مردم جلوگیری می‌کردیم به همین دلیل نمی‌توانستیم وسط میدان نقش جهان این برنامه را اجرا کنیم. در عین حال نیز تمایل داشتیم تا در صورت امکان این برنامه را در دولت‌خانه صفوی اجرا کنیم، ایده‌آل نیز این بود که در کاخ عالی‌قاپو باشد.

وی به مشورت‌هایی که در این زمینه با میراث فرهنگی انجام شده، اشاره می‌کند و می‌افزاید: در این زمینه به این نقطه رسیدیم که کمترین میزان تجهیزات را برای این برنامه استفاده کنیم، چه از نظر تصویر، چه عکس و چه باند صوتی. در نهایت هر چند موسیقی به صورت زنده اجرا شد، اما تمام  خروجی‌های صوت به پخش، دوربین و تصویر متصل بود، حتی یکسری از خبرنگاران را عامدانه دعوت کردیم تا شرایط را ببینند.

روحانی با اشاره به این‌که حذف هر نوع سیستمی که باعث ایجاد ارتعاشی هر چند کوچک در فضای ایوان عالی‌قاپو می‌شد، می‌گوید: تعداد افرادِ حاضر در ایوان به زور به ۳۰ نفر می‌رسیدند و در کل نیز همه‌ی افراد حاضر در کاخ ۵۰ نفر نیز نمی‌شدند.

او اما درباره‌ی علت حضور هنرمندان صنایع دستی در کنار این اجرا در ایوان عالی‌قاپو نیز اظهار می‌کند: از یک سو فقط پنج نفر از هنرمندان صنایع‌دستی بیشتر برای حضور در اجرا دعوت نشده بودند، بنابراین حضورشان مشکلی را ایجاد نمی‌کرد و از سوی دیگر با توجه به این‌که یکی از شئون فرهنگ و هنر اصفهان صنایع‌دستی استان است و اصفهان یکی از شهرهای خلاق صنایع دستی محسوب می‌شودقصد داشتیم تا به این اتفاق نیز اشاره‌ای شود، چون معتقدیم همین مستندات می‌تواند در باقی ماندن این نام برای اصفهان در فهرست یونسکو کمک کند.

دبیر اجرایی هفته فرهنگی اصفهان با تاکید بر این‌که میراث فرهنگی از ابتدای آغاز کار تا آخرین لحظات خارج کردن وسایل از عالی‌قاپو نظارت کارشناسان را در دستور کار خود داشت و هفت نفر از میراث فرهنگی و یگان حفاظت در فضا حضور داشتند، ادامه می‌دهد: کارشناسان حتی در زمان چیدمان سازها و تنظیم نور برای نورپردازی به تیم اجرایی تذکرهای را داد، از سوی دیگر تصمیم به نصب سن در ایوان را داشتیم که به دلیل احتمال آسیب وارد شدن به کفِ کاخ، آن اتفاق اجرایی نشد.

وی اجرایی کردن این پروژه در محدوده‌ای مانند «راه‌شاهی» در فضای پشت عالی‌قاپو را نیز یکی از گزینه‌های فکری تیم اجرا کننده طرح می‌داند و می‌افزاید: آن مکان اصلا تصویر مناسبی به ما نمی‌داد،  در عین حال امکانِ چیدمان برنامه وجود نداشت، آن فضا عملا طوری نبود که بتوان برای آن برنامه‌ریزی مناسبی داشت، به همین دلیل آن گزینه رد شد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: عمارت عالی قاپو هفته فرهنگی اصفهان کاخ عالی قاپو صنایع دستی اجرا کنیم خلیج فارس ی هفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۰۶۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» در جلسه ۸۹۷ مورخ هشتم اسفند ۱۴۰۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسید که آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی آن را برای اجرا به وزارت آموزش و پرورش، دانشگاه فرهنگیان و هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی ابلاغ کرد.

بر اساس اعلام شورای عالی انقلاب فرهنگی، متن ابلاغیه ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی به‌تصویب رسیده است، به شرح ذیل است:

وزارت آموزش و پرورش

دانشگاه فرهنگیان

هیأت عالی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی

ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان» که در جلسه ۸۹۷ مورخ ۱۴۰۲/۱۲/۰۸ شورای عالی انقلاب فرهنگی و بر اساس مصوبه جلسه ۴۶۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی به تصویب رسیده است، به شرح ذیل برای اجراء ابلاغ می‌گردد:‌

«ماده واحده - با استناد به بند «ج» ماده ۲ مصوبه سیاست‌ها و ضوابط کیفیت بخشی دانشگاه فرهنگیان (مصوب جلسه ۸۷۹ مورخ ۱۴۰۲/۰۱/۲۲ شورای عالی انقلاب فرهنگی)، ترکیب اعضای هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان به شرح بندهای ذیل تعیین می‌شود:

الف- اعضای حقوقی:

وزیر آموزش و پرورش (رییس هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان)

رییس دانشگاه فرهنگیان (نایب رییس و دبیر هیأت مرکزی جذب دانشگاه فرهنگیان)


رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها یا نماینده تام الاختیار وی

دبیر ستاد نظارت و راهبری تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی

دبیر هیأت مرکزی جذب اعضای هیأت علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

رییس دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی

ب- اعضای حقیقی:

اسدالله اسدی گرمارودی

سعید غیاثی ندوشن

سیدنقی موسوی

فهیمه فرهمندپور

فخرالسادات نصیری

تبصره- مدت زمان عضویت اعضای حقیقی ۴ سال است».

سید ابراهیم رئیسی
رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی

دیگر خبرها

  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • لزوم استفاده بهینه از فضای مشارکتی در شهر/ افزایش ۶ درصدی بودجه فرهنگی شهرداری اصفهان
  • ۱۲ پروژه بازآفرینی شهری در استان اصفهان در دست اجرا است
  • لزوم تلفیق نظام‌های تربیتی و فناوری در دانشگاه‌ها
  • رئیس قوه قضاییه بدون پروتکل‌های تشریفاتی وارد «بندرعباس» شد
  • ابلاغ مصوبه‌ای درباره «هیات علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • رئیس قوه قضائیه وارد بندرعباس شد
  • تکیه خاتون آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه گرد
  • هیات های اندیشه ورز در استان ها تشکیل شود
  • تعارض منافع مصوبه افزایش ظرفیت پزشکی وجود دارد؟