Web Analytics Made Easy - Statcounter

فریدون الله‌یاری در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به کشف آبراه قدیمی در عمارت عالی قاپوی اصفهان اظهار داشت: این آبراه در واقع بخشی از سیستم آبرسانی به حوضی سنگی است که در ایوان ستون‌دار کاخ عالی قاپو وجود دارد.

وی در ارتباط با این سیستم آبرسانی توضیحاتی ارائه کرد و ابراز داشت: یک چاه در بخش ورودی کاخ عالی قاپو وجود داشته است که از طریق سیستمی آب را به طبقات بالا هدایت می کرده است و در طبقات فوقانی تر مخزن بزرگی وجود داشته که آب در آن ذخیره می‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با بیان اینکه در دوران صفویه، ایوان عالی قاپو در فصل‌های بهار و تابستان برای برگزاری برخی مراسم‌ها استفاده می‌شد، ابراز داشت: در این زمان‌ها آب از طریق سیستم‌های هیدرولیکی دستی به حوضی در مرکز ایوان که روکش مسی ایزوله شده است، منتقل می‌شد.

وی ادامه داد: در واقع آب با سیستم دم و بازدم مورد استفاده در حرفه آهنگری به سمت حوض هدایت شده و به شکل مصنوعی فوران و پاشویه نیز آب اضافی را به بیرون هدایت می کرد.

شایعات مرتبط با کشف سیستم آبرسانی عالی قاپو صحیح نیست

الله‌یاری بیان داشت: این سیستم آبرسانی در زمان مرمت کف ایوان عالی قاپو کشف و پس از اتمام تعمیرات ادامه آن در چند روز پیش کشف شد که این کشفیات همین سیستم را مورد تایید قرار می‌دهد.

وی با بیان اینکه پیش از این شایعاتی در ارتباط با وجود تونل و یا انتقال آب از کوه صفه به این مکان وجود داشت که صحیح نیست، اضافه کرد: سیستم معماری مکتب اصفهان در دوره صفوی تا حدودی پر رمز و راز است و همین امر موجب دامن زدن به شایعات در ادوار مختف می‌شود.

سیستم پیشرفته و دستی فواره‌ها در بناهای تاریخی اصفهان

مدیر کل میراث فرهنگی استان اصفهان با بیان اینکه این سیستم در زمان خود یعنی ۴۰۰ سال پیش بسیار پیشرفته و پیچیده بوده است، تصریح کرد: فواره‌های امروزی همگی با برق کار می‌کنند و این در حالی است که این فواره‌ها به شکل مکانیکی و دستی بوده است.

وی افزود: شبیه این سیستم در باغ فین کاشان یا خانه های تاریخی وجود دارد و عملکرد آن بدین شکل است که با ایجاد تفاوت سطح آب دارای فشار شده و بدون نیاز به قدرت برق آب فوران می کرده است.

امکان احیای سیستم آبرسانی کاخ عالی‌قاپو به شکل نمادین وجود دارد

الله‌یاری در ارتباط با امکان احیای این سیستم آبرسانی گفت: این سیستم آبرسانی در طول ادوار مختلف آسیب بسیار دیده است اما امکان احیای آن به شکل نمادین وجود دارد.

کد خبر 4306565

منبع: مهر

کلیدواژه: آبرسانی عمارت عالی قاپو میراث فرهنگی اصفهان ماه مبارك رمضان بوشهر شیراز سوم خرداد فتح خرمشهر کرمانشاه گرگان شهرکرد بیرجند خرم آباد مشهد خطبه های نماز جمعه بارش باران یاسوج سانحه تصادف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۷۷۶۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد

ایسنا/سیستان و بلوچستان مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: سال گذشته ۸۰ واحد تولیدی با میزان سرمایه گذاری چهار هزار و ۲۵۰ میلیارد ریال در بخش های صنعتی، معدنی و کشاورزی استان احیاء شد.

بتول دانش شهرکی امروز پنجشنبه در شورای اقتصادی استان افزود: با احیای این واحدها زمینه اشتغال بیش از ۹۰۶ نفر در سیستان و بلوچستان فراهم شده است.

وی تاکید کرد: از جمله مهمترین واحدهای احیاء شده می توان به طرح توسعه صنایع فولاد پارس سیستان، طرح تولید پودر ماهی قابل مصرف برای خوراک دام طیور و آبزیان شرکت هوراد دانه برنا در کنارک، کارخانه خوراک دام المهدی، واحد کشت و صنعت دامپروری خوشه طلایی سیستان، کشتارگاه واحد بخش بلوچ و کشتارگاه پاکدام کویر، کشتارگاه و بسته بندی گوشت در شهرستان های زابل، دشتیاری و زاهدان، شرکت مه دریای خلیج، واحد عمل آوری و بسته بندی ماهی، میگو در شهرستان دشتیاری و ۱۳ واحد کوره آجر اشاره کرد.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری سیستان و بلوچستان گفت: پایش و رصد واحدهای تولیدی استان به طور ویژه در اولویت قرار گرفته به طوری که مشکلات آنها در بخش‌های مختلف از قبیل کمبود نقدینگی، تامین مواد اولیه، مشکلات حقوقی و قضایی و بازار فروش احصا و شناسایی شده است.

وی تصریح کرد: بخشی از واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان مشکل منابع مالی دارند و برای مثال با بانک‌ها به مشکل برخورده‌اند که بخشی از این مشکلات را در استان با سرپرستی بانک‌ها طبق حدود اختیارات آنها در کمیته‌های کارشناسی و ستاد تسهیل و رفع موانع تولید بررسی کرده و برای استمهال، تقسیط و تنفس تسهیلات با دید مثبت اقدام می‌شود.

شهرکی تاکید کرد: با همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی سیستان و بلوچستان وضعیت مطلوبی در بخش واحدهای راکد و غیرفعال داریم و چشم انداز ما امسال این است که تعداد واحدهای راکد و غیرفعال را به حداقل برسانیم.

وی خاطرنشان کرد: مشکلات واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان از طریق ستاد تسهیل و رفع موانع تولید طرح و رصد و برای آنها برنامه احیا تدوین و آنها را طبق برنامه فازبندی رصد و پایش می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بسته تشویقی شهرسازانه ویژه بافت‌های فرسوده شهر اصفهان
  • رادان: مردم افتخار کنید رئیس‌جمهوری دارید که برایش تکلیف مهم است/ بیشترین کسانی که در طرح نور و لایحه عفاف و حجاب تلاش کردند، نمایندگان اصفهان بودند/ ما به سبک خودمان آزادی برای احیای دینمان را ایجاد می‌کنیم
  • آنچه در جلسه شورای عالی باغ مشاهیر اصفهان گذشت
  • بررسی مسائل زیست محیطی اصفهان در جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست با حضور رئیس جمهور
  • احیای ۲۶رشته قنات توسط بسیج سازندگی قزوین
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • احیای بخشی از تالاب بین المللی هامون و شور وصف ناپذیر مردم سیستان
  • احیای خانه های تاریخی با هدف جذب گردشگری در تبریز
  • احیای واحدهای راکد در آذربایجان‌غربی
  • سبد متنوع پروژه های مشارکتی در شورای عالی سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها